Geschreven door DSG als retrofit voor de D05-RTU op 23 mei 2019

D05-DSG

De DSG is vanaf nu ook leverbaar in de vervangingsmarkt als retrofit voor de D05-RTU. De D05-serie maakt al een lange tijd gebruik van de CPU02 processormodule. Deze bevat een aantal componenten die niet meer leverbaar zijn. Daarom hebben onze engineers hard gewerkt om een nieuwe processormodule te ontwikkelen. Deze leveren we nu als D05-DSG.

Het grote voordeel van retrofit van de D05-RTU is dat er geen aanpassingen in de installatiekast nodig zijn, omdat de behuizing gelijk is. Hierdoor kan de ombouw oftewel de retrofit eenvoudig worden uitgevoerd. De bestaande D05-I/O modules kunnen ook op de D05-DSG worden aangesloten. Bovendien zijn er na de retrofit twee ethernetpoorten beschikbaar.

De enige aanpassingen die nodig zijn, is het aanpassen van het Codesys programma en de configuratie van de RTU. Na de retrofit voldoet uw installatie aan alle moderne eisen qua techniek en cybersecurity.

Flexibiliteit & maximale security

Bij het ontwerp van de DSG-serie zijn twee belangrijke uitgangspunten gehanteerd;  flexibiliteit en maximale security. De flexibiliteit komt tot uiting in de behuizing en in het feit dat de DSG ingezet kan worden in alle bestaande Datawatt telemetrie platformen. Met dit ontwerp zijn de mogelijkheden voor inzet legio, ook voor moderne Internet of Things, oftewel IoT-oplossingen.

De DSG-serie is ontwikkeld op basis van Linux, een modern open source platform bekend om zijn betrouwbaarheid, stabiliteit en veiligheid. De programmeertaal is C# van Microsoft .NET om programma’s te structureren en overzichtelijk te houden, vertelt system designer Alberto Spin. De DSG maakt gebruik van de meest moderne communicatieprotocollen zoals het 4G/LTE netwerk.

Security

In de distributie van energie, water en bij industriële processen waarin onze totaaloplossingen worden ingezet staat security hoog op de agenda. Branchespecifieke ontwikkelingen hebben onze aandacht en in het ontwerp zijn de security normen volgens ENCS-RTU-DA geïmplementeerd. Het ontwerp gaat uit van “security by design”.

Protocollen

Het realtime IEC104, COAP, en het Modbus protocol zijn al geïmplementeerd en andere protocollen zijn op aanvraag beschikbaar. Nieuwe protocolimplementaties zijn in de toekomst eenvoudig te realiseren dankzij de keuze voor Linux en C#.

PLC programmeringen

De PLC programma’s zijn van de nieuwste standaard van Codesys en gebaseerd op de IEC61131-3-norm. Deze norm is de standaard voor industriële besturingsprogramma’s die door veel nationale en internationale organisaties en bedrijven wordt gebruikt.

Wij informeren u graag over de diverse andere voordelen die de D05-DSG u biedt.

Informatie

Vult u onderstaand formulier in voor meer informatie of u kunt tijdens kantooruren contact opnemen met onze contactpersoon DSG als retrofit voor de D05-RTU.

  • DSG als retrofit voor de D05-RTU