Geschreven door Roy Gerding op 07 maart 2017

Datawatt, een bedrijf met een filosofie van 40 jaar

Vandaag bestaan wij veertig jaar. Vanaf de eerste dag helpen wij organisaties hun processen ongestoord te laten verlopen. Met onze kennis,  kunde en flexibiliteit ondersteunen wij met het verzamelen van data uit het proces en deze in te zetten voor procesoptimalisatie. Technische ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. Maatschappelijke ontwikkelingen gaan een steeds belangrijkere rol spelen. In deze veranderende maatschappij is betrouwbare data en het slim inzetten ervan belangrijk.

veertig jaar

 

Betrouwbaar

De manier waarop wij data verzamelen, interpreteren en presenteren is door de jaren heen steeds veranderd. De ontwikkeling van het internet en de 24/7 economie is zeker van invloed. Wat niet verandert, is dat wij zorgen voor betrouwbare data, vanuit onze passie voor techniek. Nieuwe ontwikkelingen bieden kansen en mogelijkheden. Onze visie is technieken te omarmen als deze een meerwaarde hebben voor onze totaaloplossingen. Een recent voorbeeld is het Internet of Things (IoT). Deze techniek is ideaal voor projecten waarbij veel data, een energiezuinige oplossing en lage communicatiekosten belangrijk zijn. Met onze IoT-oplossing kunnen wij u nog beter ontzorgen. De vraag is op welke manier kunnen wij uw organisatie het beste helpen? Dit willen we graag samen met u uitvinden.

Toekomstgericht

Om een modern en toekomstgerichte organisatie te zijn en te blijven, is het belangrijk de focus te houden op onze eigen kracht. Namelijk het ontwikkelen en leveren van oplossingen om data veilig en snel te verwerken en te presenteren. Betrouwbare data die niet alleen naar ons eigen webscada systeem Stream wordt gestuurd, maar ook naar andere bedrijfsvoeringssystemen in de watermarkt en energiemarkt en industriemarkt. Onze kennis en kunde in dit vakgebied is al veertig jaar onbetwist hoog.

Best practices

Wij hebben al veel spraakmakende projecten geleverd waar wij trots op zijn.  Zowel in Nederland als in het buitenland. Zo heeft Netbeheerder Stedin fors geïnvesteerd in het intelligenter maken van het energienetwerk, waardoor klanten minder last hebben van storingsuitval. Het intelligente storingsdetectiesysteem dat hiervoor is geleverd helpt bij de informatievoorziening. Voor Waterbedrijf Vitens is een project geleverd die de druk en de flow in van het waterdistributienetwerk inzichtelijk maakt. Onze oplossing verzamelt periferiemetingen in het centrale PI systeem.

Het energiemanagement en controle systeem (EMCS) dat wij hebben ontwikkeld voor het Erasmus MC in Rotterdam, is ook een mooi voorbeeld van een innovatief project. Deze oplossing regelt de energievoorziening van het prestigieuze ziekenhuis in Rotterdam bij calamiteiten.

veertig jaar

Het Erasmus MC in Rotterdam maakt gebruik van een uniek Energie Management Controle Systeem (EMCS).

Veertig jaar

Kortom veel ervaring in telemetrie en automatisering. Ons motto is “uw maatwerk, onze standaard”. Wilt u ook weten hoe onze ervaring kan bijdragen om uw proces te optimaliseren. Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een afspraak. Wij zorgen dan voor gebak om te vieren dat wij jarig zijn.

NEEM CONTACT MET ONS OP >