Geschreven door Roy Gerding op 16 maart 2017

Krachtenbundeling

Met de pay off optimizing powergrids hebben de gezamenlijke bedrijven Datawatt, Current Future en EnergyForce hun krachten gebundeld. Deze combinatie is een nieuwe toegevoegde waarde in de energiemarkt. Vooral op het gebied van de distributie van elektrische energie in de LV- en MV-energienetwerken.

Deutsche Gründlichkeit

De unieke oplossingen maken gebruik van de kennis, kunde en ervaring van het Duitse LV- en MV-energienetwerk. De expertise komt van de bedrijven Horstmann & Schwarz & Co. KG, Elatec Power Distribution en Kautz Starkestrom-Anlagen GmbH. Deze gerenommeerde bedrijven leveren al jaren betrouwbare en gespecialiseerde systemen voor de Duitse energiemarkt. Onder andere voor laagspanningsverdeelstations, (mobiele) transformatstations, middenspanningsschakelaars en middenspanningsinstallaties tot kV/4000A. Deze producten aangevuld met de kennis en kunde van de drie bedrijven, zorgen dat betrouwbare en degelijke totaaloplossingen in de markt worden gezet.

Optimizing powergrids

Om de oplossingen met eigen ogen te zien en te ervaren, is een aantal relaties uitgenodigd. Het gaat hierbij om netwerkbedrijven zoals Joulz, Stedin, Alliander, Zown, Enexis, Rendo en de Cogas. Maar ook om belangrijke (toe)leveranciers in de energiesector zoals Scholt Energy, Van Gelder, Engie, Spie, Fudura, Leertouwer, VSH en de IEBU. Met een selecte afvaardiging van deze bedrijven zijn de oplossingen in Duitsland in de praktijk bekeken. De oplossingen zijn ingezet voor optimizing powergrids.

“De oplossingen in de praktijk zien en de specialisten en ontwikkelaars persoonlijk ontmoeten, is belangrijk”. Dit geeft herkenning en een verhelderende blik op de praktijk. De deelnemers reageerden zonder uitzondering enthousiast. “De reis is zeker voor herhaling vatbaar”, vertelt Van Zundert van Current Future.

Datawatt heeft veel kennis en ervaring in de Nederlandse energiemarkt. Strategisch partner EnergyForce heeft de webinterface Stream ontwikkeld en Current Future vertegenwoordigt een aantal gerenommeerde Duitse ondernemingen in de energiesector. Samen vormen deze drie bedrijven een sterke combinatie in de energiemarkt.

Voor meer informatie neemt u contact op met de auteur van dit artikel.

datawatt-logo-los

Optimizing powergrids

Optimizing powergrids