Geschreven door Johan van der Veen op 01 oktober 2018

Wij volgen de ontwikkelingen voor secure smart grid oplossingen nauwgezet. Bijvoorbeeld Internet of Thing (IoT) oplossingen, security-eisen, het gebruik van open software, protocollen en nieuwe vormen van communicatiemedia met veel lagere communicatiekosten waardoor veel meer data beschikbaar komt. Al deze ontwikkelingen beïnvloeden onze totaaloplossingen en wij willen de best beschikbare oplossing bieden. DSG-serie

Onze visie

In deze continu veranderende markt kiezen wij voor de rol van partner en leverancier van secure smart grid oplossingen. Dit doen wij met betrouwbare maatwerkoplossingen. Deze bestaan uit onze eigen standaard hardware en software met een flexibele schil eromheen. Onze oplossingen worden aangevuld met slimme configuraties en programmeringen en apparatuur van derden. Zodat wij de beste maatwerkoplossing aanbieden. De zorg voor een optimale integratie van alle systeemonderdelen is voor ons.

Onze hardware en software wordt steeds vaker ingezet als onderdeel van totaaloplossingen.

Introductie DSG-serie

Met de ontwikkeling van de DSG-serie hebben wij een nieuw secure hardware platform ontwikkeld voor secure smart grid oplossingen. Onze beste engineers hebben samen in nauw overleg met de markt een nieuw platform ontwikkeld. Het ontwerp voldoet aan alle moderne technische en security eisen en het uitgangspunt is flexibiliteit op alle gebieden.

Als teamleider van het ontwikkelteam wil ik u graag meer vertellen. Via de link onderaan dit blog kunt u een afspraak met mij maken.

“De DSG is geen upgrade van de D05 of de D26-serie. Uiteraard hebben wij gebruik gemaakt van onze ontwikkel- en gebruikerservaring met deze platformen. Niet voor niks worden onze oplossingen al meer dan veertig jaar ingezet in kritische processen voor de distributie van energie.”

Bij het ontwerpen is geluisterd naar klanten, leveranciers en wij hebben ons licht opgestoken op verschillende internationale vakbeurzen en seminars. De speerpunten in het ontwerp zijn security en flexibiliteit van het ontwerp en de toepassingen.

Secure Smart Grid oplossingen

De DSG is ontwikkeld op basis van Linux, een modern open source platform bekend om zijn betrouwbaarheid, stabiliteit en veiligheid. De programmeertaal is C# van Microsoft .NET om programma’s te structureren en overzichtelijk te houden.

Security

Vanwege de maatschappelijke relevantie van de processen waarin onze totaaloplossingen functioneren staat security hoog op de agenda. De inzichten op dit gebied zijn aan voortschrijdend inzicht onderhevig. Branche specifieke eisen hebben continu de aandacht van onze system engineers. De geïmplementeerde security-aspecten zijn gedaan aan de hand van de ENCS-Distribution Automation requirements, die veel zijn gebruikt in de energiewereld. Het uitgangspunt van de DSG-serie is “security by design”.

Protocollen

Door de flexibele opzet zijn verschillende protocollen mogelijk. Uiteraard is het bekende realtime IEC104 protocol, alsook de secure versie hiervan aanwezig. Daarnaast is de bekende industriële Modbus standaard, het COAP, SCTM en SPA protocol al geïmplementeerd. Andere protocollen zijn op aanvraag toepasbaar.

PLC-programmeringen

De PLC omgeving is conform de nieuwste standaard van Codesys gebaseerd op de IEC61131-3-norm. Deze norm is het standaard industriële besturingsprogramma. Een wereldbekende standaard waar veel mensen en bedrijven mee werken.

DSG-serie

De DSG is ontworpen met wereldwijde standaarden

 

Retrofit

Waar ik persoonlijk heel enthousiast over ben, is het flexibele ontwerp van de behuizing. Deze is zo gemaakt dat de DSG in onze bestaande behuizingen past. Hiermee bieden wij onze klanten een groot voordeel. Met een retrofit actie kunnen onze bestaande klanten met dezelfde infrastructuur eenvoudig onze controle- en monitoringsystemen upgraden. Met deze retrofit actie kunnen onze systemen de moderne uitdagingen aan. Zonder grote investeringen in ombouw van de installatie.

Meer informatie:

Meer informatie over onze nieuwe DSG-serie? Neem contact op met Johan van der Veen.

Contactformulier