Geschreven door Ronald Robbertsen op 10 december 2018

Maatschappelijke verantwoording, de zorg voor ons milieu en nieuwe technieken leiden tot meer aandacht voor procesoptimalisatie. Een voorbeeld hiervan is het project bij Van Remmen UV Techniek uit Wijhe.

Van Remmen UV Technology is leverancier van Europa’s meest duurzame UV desinfectie systemen. De Datawatt oplossing integreert de verschillende UV Technologie apparatuur en zorgt, met data uit deze apparatuur, voor een optimale aansturing van het proces.

Om verontreiniging op het oppervlaktewater te voorkomen heeft Van Remmen BV de Advanox ontwikkeld. In de onderstaande video, vertelt “Ton van Remmen” over het proces voor krachtige afbraak van medicijn- en hormoonresten in het afvalwater.

Het project

De oplossing die wij samen met Van Remmen hebben uitgewerkt is simpel en doeltreffend. Door relevante data uit het proces te verzamelen en deze smart (oftewel slim) te gebruiken om het proces te monitoren en sturen. Met de Advanox desinfecteert Van Remmen BV het afvalwater van o.a. medicijnresten met behulp van oxidatie en UV-belichting. Jos Driever, Sr. Sales Manager bij Van Remmen licht toe: “Advanox is een krachtige oxidatietechniek, waarbij naast desinfectie ook medicijnmoleculen worden afgebroken. In het project Aarle Rixtel gaat het met name om afbraak van medicijnresten.”

De Datawatt oplossing regelt de aansturing en bewaking van de UV-lampen. Hiervoor hebben we samen kwaliteitseisen vastgesteld zoals het afgegeven vermogen, resterende branduren per lamp en het opgenomen vermogen per m2. Als het proces niet voldoet aan de gestelde eisen, stuurt het systeem automatisch een alarm via SMS en/of email naar het onderhoudsteam.

Stream geeft inzicht in alle data van het proces

Maatwerk

Wij weten dat geen bedrijf of proces gelijk is. Daarom leveren wij geïntegreerde oplossingen, passend bij het proces. Samen met de klant werken wij aan oplossingen die zorgen dat probleemloos alle relevante data uit het proces worden gehaald, net zoals bij Van Remmen. De data worden gepresenteerd op uw computer, laptop, IPad of telefoon. Wij zijn verantwoordelijk voor een optimale systeemintegratie en kunnen ook het beheer en onderhoud voor onze rekening nemen.

Procesoptimalisatie

Adequate sturing, monitoring en bewaking hoeft geen probleem meer te zijn. Met onze oplossingen en kennis van processen, heeft u alle belangrijke factoren inzichtelijk en voorhanden. Onnodig onderhoud wordt voorkomen, kosten bespaard en voorrijkosten voor storingen beperkt omdat de monteur weet wat het probleem is, voordat hij op pad gaat.

Door het verzamelen van data met een betrouwbare en in de praktijk bewezen Datawatt datalogger en door het koppelen van deze data naar Webscada Stream, kan uw proces, maar ook de klantvriendelijkheid van uw organisatie, worden verhoogd en verbeterd. Het systeem is eenvoudig uit te breiden, bijvoorbeeld als er meer locaties bij komen of als er nieuwe rapportages nodig zijn.

Betrouwbaar

Security heeft in al onze oplossingen een hoge prioriteit. Wij borgen dit op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door te werken met de meest moderne apparatuur en door het instellen van autorisatieniveaus. Op alle niveaus in de systeemopzet zijn er technische en procedurele waarborgen voor security mogelijk, u kunt dit met uw accountmanager naar wens invullen.

Maatschappelijk verantwoord

Onze oplossingen zorgen voor inzicht in het proces. Met deze kennis kunt u maatschappelijk verantwoorde keuzes maken en het proces duurzamer en maatschappelijk verantwoord inrichten. Bijvoorbeeld door te sturen op een rendabeler energieverbruik of op een effectiever onderhoud.

Omdat wij alle data toetsen aan de hand van slimme algoritmes, krijgt u alleen die data, die interessant is voor uw organisatie. Ook kunnen wij uw systeem uitbreiden met informatie uit applicaties van derden zoals weersinformatie of energiemarktprijzen.

Flexibel

Wij ontwikkelen zelf de hardware en de software waardoor onze vakbekwame medewerkers zelf aanpassingen in de systeemopzet kunnen realiseren. In overleg is veel mogelijk. Wij leveren totaaloplossingen, van systeemintegratie tot aan het beheer en onderhoud. U heeft inzicht. Altijd en overal.

Meer informatie

Meer informatie over onze partneroplossing met Van Remmen? Neem dan contact op met Ronald Robbertsen.

of vul onderstaand formulier in voor een afspraak 

Contactformulier