IoT-serie Rode Lamp Extra

Proof of Concept

De IoT-serie RLE (Rode Lamp Extra) is speciaal ontwikkeld voor watertoepassingen waarbij vaak de “rode lamp” als oplossing wordt ingezet. De proof of concept (POC) voor de IoT-serie Rode Lamp Extra module is samen met Waternet ontwikkeld.

IoT, Internet-of-Things

De uitgewerkte proof of concept (POC) lost niet alleen de algemene storing op van de rode lamp maar is uitgebreid met extra meldingen over bijvoorbeeld hoogwater, pomp thermisch of andere belangrijke I/O-signalen uit de installatie.

De POC IoT-totaaloplossing bestaat uit een IoT-serie sensor, de IoT-connector eventueel aangevuld met ons online webscadapakket Stream.

De IoT-serie Rode Lamp Extra sensor

De IoT-serie RLE zorgt dat de gelogde gegevens en storingen vanuit het veld via het best passende IoT-netwerk naar het bovenliggende centrale systeem van de organisatie wordt gestuurd.

De data wordt gestuurd naar de IoT-connector die zorgt voor een zorgeloze integratie met het centrale systeem van de organisatie. Ook is het mogelijk de data via het online webscadasysteem Stream te presenteren. De binnengekomen data wordt vanuit het centrale systeem verder verwerkt en gepresenteerd.

De IoT-connector is onder andere al binnen het bij veel waterschappen gebruikte CAW-systeem geïmplementeerd maar ook andere centrale software behoort tot de mogelijkheden. De IoT-connector maakt het mogelijk het best passende IoT-netwerk voor uw toepassing en regio te kiezen. Wij adviseren u graag over het netwerk met de beste dekking en signaalsterkte. Bijvoorbeeld Lora (KPN), Sigfox (Aerea) of NB-IoT (Vodafone/T-Mobile). Wij adviseren onafhankelijk over het best passende IoT-communicatienetwerk.

Diverse soorten communicatienetwerken zijn beschikbaar

IoT-serie Rode Lamp Extra

De POC hebben we samen uitgewerkt met Jan Willem Smeenk van Sodaq, die tijdens het Wie Event het ochtendprogramma heeft ingevuld. We hebben gekozen voor een een IoT-serie sensor met 4 ingangen (universeel product), om een gedetailleerdere status van de pompinstallatie of ander object inzichtelijk te maken.

De IoT-RLE sensor

Voor deze test hebben wij gekozen voor het NB-IoT netwerk dat momenteel door Vodafone of T-Mobile wordt geleverd. Wij hebben hiervoor gekozen omdat NB-IoT naar onze mening op dit moment bedrijfszekerder is en een fijnmaziger netwerk onderhoud. Hierdoor is de dekking van beide netwerken stabiel.

Uiteraard laten wij onze onafhankelijke rol niet los en zijn ook varianten met Lora van (KPN) of Sigfox (Aerea) leverbaar.

Uitvoering IoT Rode Lamp Extra

IoT-serie Rode Lamp ExtraSpecificaties:

–  Kunststof behuizing, afmetingen circa 110 x 110 x 65 mm (breedte x lengte x hoogte)

–  Aansluiting van maximaal 4 digitale ingangen

–  IoT-communicatiedevice (PCB) en interne antenne

–  Aansluiting voor externe antenne

–  Warteldoorvoer voor digitaal signaal en externe antenne

–  Te plaatsen in de buitenkast, beschermingsklasse: IP67

–  Aansluiting voor spanning, gevoed vanuit de besturingskast 24VDC of door interne Saft accu 3,6 Volt

–  Indien rode lamp aanwezig, dan blijft de rode lamp bestaan

Wij leveren de IoT- serie Rode Lamp Extra ook als dienst, zodat u binnen dit traject geheel wordt ontzorgd. Van installatie van de IoT-serie RLE devices tot en met het aanleveren van storingen en relevante gegevens in een format dat past in uw organisatie.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de proof of concept van de IoT-serie-RLE of een vrijblijvende offerte vult u onderstaand formulier in of neem  contact op met