Schoon drinkwater

Drinkwater buitenland

Hoe zit het met het drinkwater in buitenland?

Dat ligt eraan. Niet overal is het drinkwater van dezelfde kwaliteit als in Nederland. Vooral in landen rond de Middellandse zee en in Afrika of Azië is het oppassen. Wij kunnen dit probleem niet oplossen maar wel helpen te verbeteren.

Onze oplossingen

Dit doen we door het delen van onze uitgebreide en langdurige ervaring en expertise samen met bijvoorbeeld Vitens Evides International maar ook via ander bedrijven en adviseurs. Op deze manier ondersteunen wij drinkwaterbedrijven in het buitenland met hun bedrijfsprocessen om deze op een duurzame manier te verbeteren.

Door middel van technische, operationele en onze scada managementsysteem geven we lokale nutsbedrijven middelen, hard- en software om vooruitgang te boeken . Het gaat hierbij over zaken als water quality and safety, non-revenue water, asset Management en control. Op deze manier zorgen wij ervoor dat meer mensen kunnen genieten van betrouwbaar en veilig drinkwater, nu en in de toekomst.

Onze mensen zijn niet alleen uitgerust met technische kennis en kunde maar ook met sociale en maatschappelijke vaardigheden. Om effectief te zijn, is het belangrijk om te kunnen verbinden en samenwerken. “dat maakt ons uniek.”

Een voorbeeld

Folkert de Jager Resident Project Manager bij Vitens Evides International (VEI), is in 2013 gestart met een project in Bangladesh. De Jager vertelt: “Bangladesh was een onbekend land voor VEI. Rondvragen leverde horrorverhalen op: een ontzettend corrupt land en iets bereiken was onbegonnen werk. Na een jaar gewerkt te hebben kan ik nu vaststellen dat de samenwerking met de Bengalen zeker niet eenvoudig, maar wel heel positief is. Doordat ze écht willen leren en ontwikkelen, zetten we stappen. We blijven continue de dialoog zoeken en we blijven verbinden.

Door de inzet van onze zeer gemotiveerde VEI-medewerkers en de Bengaalse collega’s en partners hebben we al na zes maanden een scadasysteem met behulp van Datawatt kunnen introduceren. Dit is een uitzonderlijke prestatie en voor onze WOP één van de belangrijkste hoogtepunten in 2013.

97% van de bevolking in Bangladesh is afhankelijk van grondwater voor drinkwater. In 1993 bleek dat het meeste grondwater is besmet door een natuurlijke bron van arsenicum. Het is een titanenklus voor de overheid om de bevolking te voorzien van schoon drinkwater.

Dhaka WASA heeft operationele excellence bereikt door:

  •  Verbeterde ontwerp en de bouwwijze van diepe tube wells (DTWs).
  • Verhoogde DTW-prestaties en O & M praktijken door regeneratie van 60 waterputten en aangepaste energie-efficiënte pompen (monitoring op droogpompen).
  • Verbeterd beheer van de distributienetwerken en district gemeten gebieden (DMA’s) door actief lekdetectie en een reductie (NRW) Non Revenue Water programma handhaving NRW 15%.
  • Verbeterde 24/7 operationele controle van DMA’s door middel van scada PA-systemen, met inbegrip van online DTW-operatie.
  • Betere kwaliteit van het water door de functionele en veilige chloor installaties inclusief bewaking.

Meer informatie

Voor meer informatie over onze water projecten in het buitenland kunt u contact opnemen met Roy Gerding.