Smart Grids

Slimme en efficiënte oplossingen maken van distributienetwerken smart grids. Niet alleen bij de distributie van elektriciteit maar ook water, gas en olie en andere “netten” worden slimmer met de inzet van smart grids. Onze kennis gecombineerd eigen ontwikkelde hardware en software maken dat onze oplossingen betrouwbaar, innovatief en flexibel zijn.

Een slim energiedistributienetwerk

Een voorbeeld van een betrouwbaar en innovatief systeem voor smart grids is het ISV project dat Datawatt in cocreatie met meerdere partijen voor Stedin levert. Het ISV project is een systeem waarmee netbeheerders het energiedistributienetwerk intelligenter maken.

In het middenspanningsnetwerk worden de Intelligente Storings Verklikker (ISV) geplaatst. Deze kortsluitverklikkers zorgen dat de netbeheerder realtime ziet waar de kortsluiting is. Het systeem bestaat uit sensoren op strategische locaties in het MS/LS netwerk die worden aangesloten op de telemetrie-units.

Deze units leveren essentiële informatie over basisfuncties en geven procesinformatie van het netwerk. Zoals de detectie van kortsluiting en aardlekstromen, de richting van de sluiting, storingen, configuraties, belastingspatronen en tijdsynchronisatie.

Het systeem zorgt voor een aanzienlijke reductie van de storingsminuten en levert een grote kostenbesparing op omdat er efficiënter wordt gewerkt.

Meer informatie

Wilt u ook weten of Datawatt uw netwerken slimmer kan maken? Neem dan contact op met Johan van der Veen.

of vul ondestaand contactformulier in.

Contactformulier