Smart Grids

Slimme en efficiënte oplossingen zorgen voor smart grids. Niet alleen bij de distributie van elektriciteit maar ook andere “netten” worden slimmer met onze oplossingen. Door kennis te combineren met producten zijn onze oplossingen betrouwbaar en flexibel.

Een slim energiedistributienetwerk

Een voorbeeld van een betrouwbaar en innovatief systeem voor smart grids is het ISV project dat Datawatt in cocreatie met meerdere partijen voor Stedin levert. Het ISV project is een systeem waarmee netbeheerders het energiedistributienetwerk intelligenter maken.

In het middenspanningsnetwerk worden de Intelligente Storings Verklikker (ISV) geplaatst. Deze kortsluitverklikkers zorgen dat de netbeheerder realtime ziet waar de kortsluiting is. Het systeem bestaat uit sensoren op strategische locaties in het MS/LS netwerk die worden aangesloten op de telemetrie-units. Deze units leveren essentiële informatie over basisfuncties en geven procesinformatie van het netwerk. Zoals de detectie van kortsluiting en aardlekstromen, de richting van de sluiting, storingen, configuraties, belastingspatronen en tijdsynchronisatie. Het systeem zorgt voor een reductie van de storingsminuten en levert een aanzienlijke kostenbesparing op omdat er efficiënter wordt gewerkt.

Meer informatie

Wilt u ook weten of Datawatt uw netwerken slimmer kan maken? Neem dan contact op met Johan van der Veen.