Sturing

De sturing van kritische processen is een een van onze unieke kerncompetenties. De focus van deze projecten gaat over oplossingen voor de centrale en decentrale besturing, de netkwaliteit en de capaciteit.

Door de toename van decentrale stroomopwekking wordt het steeds belangrijker grip te houden op de stabiliteit en de betrouwbaarheid van het netwerk. Er zijn verschillende Datawatt oplossingen om deze taak goed uit te voeren.

Decentrale opwekking

Een mooi best practices project in de decentrale sturing bij energie opwekking is het systeem dat Datawatt in samenwerking met Tenergy en Fudura heeft uitgevoerd. Voor dit project is een sturingssysteem geleverd voor het beheer van een aantal Warmte Kracht Koppelingen (WKK’s). Er is een systeemstructuur opgezet waarbij de locaties zijn voorzien van Datawatt RTU’s die via GPRS communiceren met een centrale server. Deze server is voorzien van Datawatt communicatiesoftware voor de interface met andere externe centrale systemen.

De RTU’s zijn verbonden met elektriciteit, gas- en watermeters en versturen de metingen realtime met datum en tijd stempel. Deze informatie wordt verstuurd naar het meetbedrijf voor de fiscale verrekening en naar Tenergy voor non-fiscale taken. Het systeem regelt op basis van de data op afstand de sturing van de WKK’s op de verschillende locaties om een optimale energiebalans te realiseren.

Meer informatie

Wij adviseren u graag over al uw netbeheerder vraagstukken. Neem hiervoor contact op met Johan van der Veen.