Energiemanagement

Voor grote energiegebruikers is het belangrijk om scherp energie in te kopen en te gebruiken. Energiecontracten gaan dikwijls gepaard met beperkende voorwaarden of boeteclausules. Om deze te bewaken kan de Datawatt software aangeven als overschrijding dreigt, of delen van het proces uitschakelen of reduceren.

Bewaking

Het Datawatt energieconcept is flexibel en kan op iedere individuele bedrijfsvoering worden toegepast. Een best practice voorbeeld is de Energie Management Control Systeem (EMCS) oplossing die onze engineers hebben ontwikkeld voor de nieuwbouw van het Erasmus MC. Dit systeem bewaakt de energievoorziening van het gehele ziekenhuis en zorgt voor de optimale inzet van de beschikbare noodstroomvermogens in geval van spanningsuitval.

Nieuwbouw Erasmus MC

Erasmus Medisch Centrum

Datawatt heeft al veel energiemanagement projecten geleverd en uitgevoerd. Het grootste en meest omvangrijke project hierbij is Energie Management en Controle Systeem (EMCS) voor het prestigieuze Erasmus Medisch Centrum.

De eerste fases van het project draaien al geruime tijd in de nieuwbouw van het Erasmus MC, maar er staan nog veel uitbreidingen in de planning voor de renovatie van de overige gebouwen. Het systeem is van levensbelang voor het goed functioneren van het gerenommeerde medisch centrum.

Energiemanagement

Het project is een mooi voorbeeld voor het gebruik van de betrouwbare Datawatt apparatuur en systemen als onderdeel van een uitgebreid energiemanagementsysteem, voor een optimale inzet van de beschikbare energie.

De opzet is modulair en bestaat uit dataloggers in besturingskasten op verschillende cruciale locaties in het netwerk. De dataloggers zorgen voor het betrouwbaar en realtime verzamelen van de data.

Het intelligente energiemanagementsysteem zorgt voor de verwerking en de presentatie van de data waarmee het proces wordt gestuurd en geoptimaliseerd. Via de centrale scada software is het hele proces ook grafisch inzichtelijk. Ook regelt het systeem dat de meest cruciale processen niet worden gehinderd door een stroomstoring.

Meer informatie

Wij adviseren u graag over al uw energiemanagement vraagstukken Neem hiervoor contact op met Alberto Spin.

of vul onderstaand formulier in dan nemen wij contact met u op.

Contactformulier