Energiemanagement

Voor grote energiegebruikers is het belangrijk om scherp energie in te kopen en te gebruiken. Energiecontracten gaan dikwijls gepaard met beperkende voorwaarden of boeteclausules. Om deze te bewaken kan de Datawatt software aangeven als overschrijding dreigt, of delen van het proces uitschakelen of reduceren. Het Datawatt energieconcept is flexibel en kan op iedere individuele bedrijfsvoering worden toegepast.

Erasmus Medisch Centrum

Datawatt heeft al veel energiemanagement projecten uitgevoerd. Het grootste en meest omvangrijke project hierbij is Energie Management en Controle Systeem (EMCS) voor het prestigieuze Erasmus Medisch Centrum.

De eerste leveringen van het systeem voor de nieuwbouw van het Erasmus MC zijn afgerond, maar de uitbreidingen gaan voorlopig nog door voor de renovatie van de gebouwen tot aan 2018. Recent hebben we een nieuwe opdrachten gekregen voor een uitbreiding van het systeem in de al gerealiseerde nieuwbouw. Het EMCS systeem levert en bewaakt de energievoorziening en zorgt voor een optimale inzet van de beschikbare noodstroomvermogens bij spanningsuitval. Een systeem dat van levensbelang is voor het goed functioneren van het gerenommeerde medisch centrum.

Dit project is een mooi voorbeeld voor het gebruik van de betrouwbare Datawatt apparatuur en systemen als onderdeel van een uitgebreid energiemanagementsysteem, voor een optimale inzet van de beschikbare energie.

Meer informatie

Wij adviseren u graag over al uw energiemanagement vraagstukken. Neem hiervoor contact op met Alberto Spin.