Renovatie

In de afgelopen decennia zijn al veel waterobjecten en kritische distributie locaties met telemetriestations of RTU’s van Datawatt uitgerust. De meeste van deze onderstations zijn nog met oude technologieën. De kwaliteit van deze stations is niet het probleem, Wij zijn ervan overtuigd dat ze nog jaren blijven werken.

Risico’s 

Alleen de invloeden van buitenaf, zoals de ontwikkeling van nieuwe technieken, voortschrijdende inzichten over security of bijvoorbeeld KPN die de analoge telefoonlijnen gaat uit faseren, vormen een bedreiging voor het telemetriepark in uw organisatie.

Heeft u nog voldoende grip en controle op het beheer?

Renovatie

Renovatie

Een oplossing voor dit probleem is renovatie. Door het upgraden van uw telemetriestation voldoet de beveiliging weer aan de nieuwste communicatietechnieken. Dit kunnen stations zijn van Datawatt maar ook stations van derden, zoals TMX, Xylem, ABB of Siemens.

Door te investeren en over te stappen naar de nieuwste communicatietechniek zoals NB-IoT, 4G/LTE, UMTS, GPRS of internetverbindingen bent u ervan verzekerd dat uw telemetriestations weer veilig en secure hun belangrijke taak kunnen uitvoeren.

DSG Serie

De Datawatt Smart Grid (DSG)-serie is geschikt voor renovatieprojecten. De DSG kan veel data verwerken, zoals bij moderne Internet of Things (IoT) toepassingen vaak het geval is. Met de DSG-serie zijn alle technische- en security-eisen van de toekomst ingevuld. De DSG maakt gebruik van de meest moderne communicatieprotocollen zoals het 4G/LTE netwerk.

Voordelen van renovatie

Het grote voordeel van renovatie is dat er geen aanpassingen in de installatiekast nodig zijn, omdat de behuizing gelijk blijft. Zelfs de bestaande D05-I/O modules kunnen opnieuw worden aangesloten. Er zijn enkel aanpassingen in het Codesys programma en in de configuratie nodig. Bovendien zijn er twee ethernetpoorten beschikbaar.

Na de renovatie voldoet uw installatie aan alle moderne eisen qua techniek en cybersecurity. Bijkomend voordeel is dat ook nog eens geld bespaard wordt door de goedkopere abonnementen die de providers voor deze communicatietechnieken hanteren.

Meer informatie

Voor meer informatie neemt u contact op met Henk Berkhof.

Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact op met u.

Contactformulier