IoT-totaaloplossing

De vraag naar innovatie, duurzame toepassingen en transparante oplossingen wordt steeds groter. Dit gecombineerd met maatschappelijke verantwoording, de zorg voor ons milieu en nieuwe technieken leiden naar meer aandacht voor procesoptimalisatie. Precies op dit gebied biedt het Internet of Things (IoT) veel nieuwe kansen en mogelijkheden. Vooral door de lage communicatiekosten en het weinige energieverbruik.

Onze visie op IoT

Met onze ervaring in M2M-communicatie, kennis van communicatienetwerken en het verzamelen en versturen van procesdata is de stap naar het gebruik van IoT-oplossingen klein. Ons team denkt en werkt graag mee aan innovaties voor procesoptimalisatie.

Innovatie en security

Het is belangrijk ontwikkelingen te stimuleren en te leren van ervaringen. Wat werkt wel en wat werkt niet.  Een eerlijk advies op basis van de nieuwste inzichten en betrouwbare oplossingen zijn nodig om IoT succesvol in te zetten.

Wij volgen de ENCS richtlijnen voor security bij de ontwikkeling van onze dataloggers en onze organisatie werkt conform ISO27001 procedures. Op deze manier willen wij bijdragen aan het ontwikkelen van nieuwe innovatieve oplossingen.

Met de IoT-serie dataloggers, de IoT-connector, Stream webscada onze kennis en kunde en partners, ontwikkelen wij betrouwbare IoT-oplossingen op maat. De inzet van nieuwe technologie zorgt voor slimme en duurzame oplossingen, ook voor uw bedrijfsproces.

Smart solutions

In een slimme wereld worden handelingen uitgevoerd op basis van betrouwbare data. Voor ons betekent slim meer dan het leveren van veel data. Wij leveren niet alleen betrouwbare data maar ook zinvolle en gevalideerde data.

Onze IoT-oplossingen onderscheiden zich ten opzichte van andere oplossingen op het gebied van security, modulariteit, openheid en het plug-in gebruik.

De betrouwbaarheid van de data en de klantspecifieke oplossingen zoals het verwerken van data en features als tijdsynchronisatie, het loggen van fouten en debugs en het verzamelen van verschillende soorten procesdata zijn uniek in onze oplossingen.  U vindt onze oplossingen in distributieprocessen in de waterenergie en industrie markten.

Integratie

Wij geven onafhankelijk advies en integreren de oplossingen vanaf de data op locatie tot aan het centrale systeem. Wij helpen u bij de keuze van de datalogger, IoT-sensoren, het communicatienetwerk en bij de dataverwerking en presentatie. Ook met systemen en apparatuur van derden. De integratie van betrouwbare data in één bedrijfssysteem is onze ambitie. Hiervoor hebben wij de IoT-connector ontwikkeld als interface of we gebruiken onze online webscada Stream oplossing.

Onze uitgangspunten zijn; flexibele oplossingen, lage communicatiekosten gecombineerd met een hoge betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid.

Om data op locatie te meten worden sensoren en of dataloggers ingezet. Dit kan een Datawatt IoT-serie sensor of datalogger zijn maar evenzogoed sensoren of meetapparatuur van derden. Afhankelijk van de metingen en de benodigde meetdata.Onze IoT-serie is leverbaar in batterij- en netvoedingsoplossingen en er zijn verschillende behuizingen. Wij kiezen bewust voor deze onafhankelijke benadering, zodat u de best passende oplossing voor uw situatie geleverd krijgt.

Behuizingen op maat voor verschillende toepassingen

De IoT-connector is ontwikkeld om informatie uit sensoren bruikbaar te maken. De connector zorgt dat alle data van de sensoren wordt geïntegreerd in het bedrijfssysteem. Het is de interface tussen de sensoren en de centrale software. Het ontwerp van de IoT-connector is modulair en volledig open, vanaf het eerste signaal op locatie tot aan de host software.

Heeft u geen eigen centraal systeem maar wilt u wel alle data inzichtelijk gepresenteerd en beschikbaar hebben? Dan kunt u gebruik maken van ons online webscadasysteem Stream.

Stream voor IoT

Data moet betekenis krijgen en worden opgevolgd met acties (sturing). Door het toetsen van data aan de hand van slimme algoritmes, krijgt u alleen die data die interessant is voor uw proces.

Met Stream wordt de data van de sensoren aangevuld met informatie van derden zoals weersinformatie,  energieprijzen e.v.a. bronnen. Er zijn standaard veel mogelijkheden zodat eenvoudig een compleet online webscada systeem ingezet kan worden. Wij leveren Stream als een maatpak, volledig gebaseerd op uw wensen.

Verschillende communicatienetwerken

Sigfox, NB-IoT en LTE netwerken zijn allemaal geschikte netwerken voor IoT toepassingen. Onze oplossingen zijn ontwikkeld om met al deze netwerken te communiceren. Wij werken onafhankelijk en adviseren graag over de voor- en nadelen van de netwerken.

Best practices met IoT

IoT, Internet-of-Things

Waternet heeft een aantal IoT-pilots uitgevoerd. Voor één van deze pilots hebben wij de IoT-connector geleverd. Ben Staring projectbegeleider bij Waternet is enthousiast over de werking; “de integratie verliep probleemloos” aldus Staring.

 

 

 

IoT, metingen in het drinkwaterleidngnet, Lekdetectie drinkwaterbedrijf Oasen

Oasen plaats alle sensoren onzichtbaar in drinkwaterleidingnet

Drinkwaterbedrijf Oasen heeft een IoT-project voor lekdetectie van het drinkwaterleidingnet uitgevoerd. Bas Bouwman, teamleider Assetmanagement: “ bij Oasen gebruiken we District Metered Areas (DMAs) om onder andere lekken te detecteren. De sensoren zijn onzichtbaar in het drinkwaterleidingnetwerk ingebouwd zodat de klant er geen enkele hinder van ondervindt. Een innovatie op het gebied van drinkwaterdistributie”, aldus Bouwman.

 

 

 

 

 

Het bedrijf Emmtec in Emmen gebruikt de Datawatt-totaaloplossing voor grondwatermonitoring van het terrein. Omdat de waterbronnen in de buurt van een waterwingebied liggen, is met de Provincie afgesproken de grondwaterstand regelmatig te meten en monitoren.

 

 

 

 

Drinkwaterbedrijf Vitens gebruikt de IoT-totaaloplossing voor een nieuw AMR 2.0 systeem voor de grootzakelijke gebruikers. Met dit project wil Vitens data uit het proces gebruiken om de grootzakelijke klanten real time te informeren en het distributieproces te optimaliseren.

 

Meer informatie

Meer informatie over dit project? Neem contact op met Etienne Hilgen.

of vraag vrijblijvend een offerte met onderstand formulier

Offerte aanvragen

  • Vraag een vrijblijvende offerte aan

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.