D05-serie

De ontwikkeling van de D05-serie is volledig in handen van Datawatt. De D05-serie is een veelzijdige en multi-inzetbare RTU en datalogger. Betrouwbaar en flexibel. Omdat wij zelf de ontwikkeling hebben gedaan zijn klantspecifieke aanpassingen geen probleem.

De Datawatt D05-serie is verkrijgbaar in twee varianten. De basis is een krachtige processor met realtime operating systeem. Het basisstation wordt gevormd door de Master Control Unit. Door de compacte behuizing en DIN rail montage is de unit gemakkelijk om in besturingskasten in te bouwen.

De D05-serie kan in alle bestaande en nieuwe Datawatt telemetrienetwerken worden toegepast door het gebruik van het gestandaardiseerde IEC60870-5-101 en 104 protocol. Diverse communicatiemedia is mogelijk en de wereldwijde programmeerstandaard IEC61131-3 is geïmplementeerd om geavanceerde PLC programma’s te kunnen maken.

D05-MRTU

De modulaire D05-MRTU is ontworpen op basis van vele jaren ervaring en met toepassing van de nieuwste technieken op het gebied van elektronica en embedded software. Het ontwerp is flexibel en met een web browser te benaderen. De D05-serie is bijzonder geschikt voor diverse infrastructurele en watertoepassingen.

D05-serie Datawatt

D05-MRTU

 

De MCU communiceert via een snelle parallelle bus met de I/O modulen en via een CAN-bus met de zg. Extension Control Units. Op de ECU’s kunnen extra I/O modulen worden aangesloten. Een display en een groot aantal LED’s zijn aanwezig om de werking van de MCU te beoordelen en te inspecteren.  Voor de I/O standaard kan worden gekozen uit diverse uitbreidingsmodulen.

D05-LITE

Het grote verschil met de D05-MRTU is de modulaire opbouw en de display. De D05-LITE variant is speciaal ontworpen voor de kleinere locaties. Het is dezelfde betrouwbare universele all-in-one RTU met een krachtige 32 bits processor.

D05-serie Datawatt

D05-lite

De D05-LITE variant is voorzien van een webserver, zeven communicatiepoorten en een uitgebreide database. De D05-LITE is flexibel in de keuze voor de communicatiestick en voor de I/O stick kunnen ook diverse typen standaard worden ingebouwd. De optionele CoDeSys PLC functie is conform IEC61131-3. Door het gebruik van low-power technologie verbruikt de D05-LITE fors minder energie dan een “klassieke” PLC. Standaard is er een power management systeem aan boord. Wilt u meer flexibiliteit en uitbreidbaarheid? Dan verwijzen wij naar de D05-MRTU.

De D05-serie voldoet in alle opzichten ruimschoots aan de traditie van de Datawatt producten; betrouwbaar, laag stroomverbruik, brede inzetbaarheid en eenvoudige bediening.

Meer informatie

Voor meer informatie gebruikt u het contactformulier of vraag onze D05-MRTU of D05-Lite brochure brochure aan bij Christian Siemons

Contactformulier