DSG-serie

Het secure hardware platform

De Datawatt Smart Grid (DSG)-serie is ontworpen voor alle Datawatt hardware zoals onderstations, RTU’s en dataloggers. Het platform is ontwikkeld omdat wij ook in de toekomst oplossingen willen bieden die voldoen aan alle moderne technische- en security-eisen.

Het ontwerp is nieuw en conform de nieuwste stand van de techniek en ontwikkelingen. De DSG-serie ondersteunt ook Modbus, een bekende industriële standaard met een flexibele implementatie die toe te passen is op ieder willekeurig Modbus apparaat.

Flexibel & secure

Bij het ontwerp van de DSG-serie zijn twee belangrijke uitgangspunten gehanteerd;  een flexibel ontwerp en maximale security. “Deze uitgangspunten zijn belangrijk in de huidige veranderende markten en technische ontwikkelingen”, vertelt system designer Alberto Spin. Het flexibele ontwerp blijkt uit het feit dat de DSG ingezet kan worden in alle Datawatt telemetrie platformen. Met dit ontwerp zijn de mogelijkheden voor inzet legio, ook voor moderne IoT-oplossingen.

 

De DSG-serie is ontwikkeld op basis van Linux, een modern open source platform bekend om zijn betrouwbaarheid, stabiliteit en veiligheid. De programmeertaal is C# van Microsoft .NET om programma’s te structureren en overzichtelijk te houden.  De DSG maakt gebruik van de meest moderne communicatieprotocollen zoals het 4G/LTE netwerk.

Security

In de distributie van energie, water en bij industriële processen waarin onze totaaloplossingen worden ingezet staat security hoog op de agenda. De invulling van deze eisen zijn aan voortschrijdend inzicht onderhevig. Branchespecifieke ontwikkelingen hebben onze aandacht en in het ontwerp zijn de security normen volgens ENCS-RTU-DA geïmplementeerd. Het ontwerp gaat uit van “security by design”.

Protocollen

Het realtime IEC104, COAP, SCTM, SPA, MQTT en het Modbus protocol zijn al geïmplementeerd en andere protocollen op aanvraag beschikbaar. Dankzij Linux en C# zijn nieuwe protocolimplementaties eenvoudig te realiseren.

PLC programmeringen

De PLC programma’s zijn van de nieuwste standaard van Codesys en gebaseerd op de IEC61131-3-norm. Deze norm is de standaard voor industriële besturingsprogramma’s die door veel nationale en internationale organisaties en bedrijven wordt gebruikt.

Retrofit

De DSG is leverbaar in de D05-vervangingsmarkt als retrofit. Het grote voordeel hiervan is dat er geen aanpassingen in de installatiekast nodig zijn. Hierdoor kan een D05-RTU ombouw eenvoudig worden uitgevoerd. Er zijn enkel wijzigingen nodig in het Codesys programma en in de configuratie van de RTU. De bestaande I/O modules kunnen eenvoudig op de DSG-RTU worden aangesloten. Dit zorgt voor een aanzienlijke kostenbesparing ten opzichte vervangingsprojecten. Na de ombouw voldoet uw installatie aan alle moderne eisen qua techniek en security.

Informatie

Vult u onderstaand formulier in voor meer informatie of u kunt tijdens kantooruren contact opnemen met onze contactpersoon Johan van der Veen.