IoT-serie

Onze Internet of Things (IoT)-serie is ontwikkeld om data snel en goedkoop te versturen. Betrouwbare Datawatt technologie gecombineerd met lage communicatiekosten. De IoT-serie is verkrijgbaar voor verschillende soorten metingen en sensoren voor infrastructurele netwerken.  Hiervoor hebben wij al veel IoT-oplossingen geleverd.

Flexibele behuizingen

Er zijn verschillende types dataloggers en diverse behuizingen leverbaar. Onze IoT-oplossingen worden geleverd in behuizingen van waterdicht tot aan zeer robuust of bijzonder klein.

Een waterdichte behuizing voor de IoT-logger geplaatst in een peilbuis

Nieuwe mogelijkheden

De ontwikkeling van IoT-oplossingen levert nieuwe kansen en mogelijkheden voor monitoring en sturing op afstand. Vooral omdat de communicatiekosten nu veel lager zijn. Wij leveren al vele jaren betrouwbare data en wij zorgen dat deze veilig en overzichtelijk op de juiste plaats en bij de juiste personen terecht komen. Met het gebruik van IoT-toepassingen zijn er veel meer mogelijkheden voor controle en sturing bijgekomen.

Best practices

Projecten waarbij de IoT-serie succesvol zijn ingezet zijn o.a.; grondwatermonitoring Emmtec in Emmen, Operationeel drinkwaterbeheer en lekdetectie bij Oasen, monitoring oppervlaktewater bij Waterschap Noorderzijlvest of het project AMR grootzakelijk voor Vitens.

Vooral de lage communicatiekosten en het lage energieverbruik vallen op ten opzichte van traditionele oplossingen.

Lage communicatiekosten

De IoT-logger stuurt met een laag energieverbruik, data snel en veilig naar een centraal systeem. Doordat het energieverbruik laag is, kunnen ook locaties zonder netaansluiting op afstand worden gemonitord en verbonden zijn met het wereld wijde web.

Laag energieverbruik

De IoT-logger verstuurt data gemiddeld 10 jaar zonder batterijwisseling. Data met een hoge betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid, zoals u van ons bent gewend.

 

IoT-connector

Voor het omzetten van de data naar andere systemen hebben wij de IoT-connector ontwikkeld. Met de verzamelde data is het eenvoudig voor u het proces te optimaliseren. De IoT-connector levert alle data in een voor uw organisatie lees- en werkbaar formaat.

IoT-totaaloplossing

Met onze IoT-totaaloplossing lezen wij de data van uw  installaties uit en versturen deze naar uw bedrijfsvoeringssysteem voor verwerking, monitoring en controle. Dit doen wij met de IoT-connector of met ons webscada pakket Stream. Wij adviseren u over de best passende apparatuur en het best passende netwerk. Voor dit geheel aan diensten en oplossingen staat de Datawatt IoT-totaaloplossing tot uw dienst.

Verschillende communicatienetwerken

Voor onze IoT-oplossingen gebruiken wij verschillende communicatienetwerken, zoals Sigfox of NB-IoT. Onze IoT-serie loggers worden ingezet voor verschillende doelen en metingen. Daarom hebben wij bewust gekozen voor een onafhankelijke benadering. Samen met u zorgen wij voor het meest optimale communicatienetwerk. Wij hebben de kennis, contacten en testmogelijkheden voor een goede selectie.

Sigfox

Sigfox is een Low Power Wide-Area Network (LPWAN) met een hoge capaciteit. Dit netwerk is ontwikkeld voor het uitlezen van sensoren. Zuinig met energie en geschikt voor locaties met batterijvoeding. Dit netwerk wordt ingezet voor het uitlezen van slimme meters en sensoren in infrastructurele netwerken.

NB-IoT

NB (Narrowband)-IoT is een technologie voor communicatie over lange afstanden tussen apparatuur en internet. NB- IoT heeft een bereik dat vergelijkbaar is met de huidige netwerkdekking. Het energieverbruik is laag, waardoor het netwerk wordt gebruikt voor het verzenden van kleine hoeveelheden gegevens en eenvoudige commando’s.

Wij volgen alle ontwikkelingen op het communicatiegebied nauwgezet, zodat wij uw project met het best passende netwerk optuigen.

Toepassingen

De IoT-serie is geschikt voor verschillende soorten sensorische metingen, zoals druk, flow, waterhoogte, batterijspanning of temperatuur. Onze totaaloplossing zorgt dat de data uit het proces eenvoudig naar de juiste plaats of centrale systeem wordt gestuurd. Wij ontzorgen u desgewenst volledig.

Lekdetectie Oasen

Met het lekdetectie project heeft drinkwaterbedrijf Oasen een beter inzicht gekregen in het drinkwaterleidingnet. De data wordt realtime aangeleverd, zodat er niet achter de feiten wordt aangelopen.

IoT-serie

De IoT-oplossing ingebouwd in het waterleidingnet.

De IoT-serie logger werkt tien jaar zonder batterijwissel (bij 4x per uur data uitlezen en 1x per uur data versturen).  Het aanpassen van de frequentie heeft invloed op het batterijgebruik.

Specificaties IoT-sensor voor lekdetectie

  • vbat:3-5V (voor beide bordjes)
  • Sigfox modem td1208
  • Verbruik in slaap: 1,5 uA (beide modules)
  • Verbruik bij verzenden: max 43 mA Sigfox, 45 mA LoRa (considerably lower on avg)
  • Stm3210 processor
  • Sht21 humidity/temp sensor included
  • Time synchronisation using leightweight NtP (LoRa) small form factor

Meer informatie?

Vult u onderstaand formulier in voor meer informatie of een offerte. Tijdens kantooruren kunt contact opnemen met onze contactpersoon Henk Berkhof.