IoT-serie

De nieuwe Internet of Things (IoT)-serie is speciaal ontwikkeld om data snel en goedkoop te versturen. Het resultaat is betrouwbare Datawatt technologie gecombineerd met lage communicatiekosten. De IoT-serie is verkrijgbaar voor verschillende soorten metingen in het netwerk. De behuizing is flexibel, er zijn verschillende soorten behuizingen leverbaar.

IoT-serie

De IoT-oplossing in een waterdichte behuizing

De ontwikkeling van de nieuwe IoT-oplossing zorgt voor nieuwe kansen en mogelijkheden. Wij leveren al vele jaren betrouwbare data en zorgen dat deze veilig en overzichtelijk op de juiste plaats en bij de juiste personen terecht komen. Met onze ervaring in M2M-communicatie is de stap naar het Internet of Things (IoT) communicatienetwerk maar klein.

Voordeel

Het grote voordeel van de nieuwe IoT-oplossing is dat met een laag energieverbruik, data snel en veilig wordt verstuurd. De communicatiekosten zijn verrassend laag, zeker ten opzichte van de gebruikelijke communicatiekosten. Door het lage energieverbruik is het mogelijk om veel meer locaties, bijvoorbeeld zonder netaansluiting met het internet te verbinden. De IoT-sensor verstuurt data tot 10 jaar lang zonder batterijwisseling. Zoals u van ons bent gewend, ontvangt u de data met een hoge betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid.

Met de IoT-totaaloplossing zijn wij in staat vrijwel alle installaties binnen uw infrastructuur uit te lezen. Met de verzamelde data is het een kleine stap het proces verder te optimaliseren. U krijgt betrouwbare data op een overzichtelijke wijze gepresenteerd. Wij begrijpen dat de blijvende lage communicatiekosten hierbij een belangrijk voordeel zijn.

Verschillende communicatienetwerken

Sigfox, LoRA, NB-IOT zijn allemaal netwerken die gemaakt zijn voor IoT toepassingen. Onze nieuwe IoT-serie is ontwikkeld om via deze netwerken data te verzamelen en versturen.

IoT-serie

De IoT-serie wordt ingezet voor verschillende soorten metingen.  Daarom hebben wij bewust gekozen voor een onafhankelijke benadering. Wij hebben alle kennis in huis om u over de best passende IoT-oplossing en het meest optimale communicatienetwerk te adviseren.

LoRA

LoRa staat voor “Long Range Low Power”. Deze technologie kan kleine hoeveelheden informatie uitwisselen bij een ultralaag stroomverbruik. Hiermee is LoRa het optimale communicatienetwerk van het Internet of Things. Tegelijkertijd is het ook een energiezuinige oplossing. Het netwerk is geschikt voor eenvoudige, incidentele data-uitwisseling. Een belangrijk voordeel zijn de lage connectiviteitskosten. In Nederland is KPN-LoRA de enige telecomprovider met een landelijk dekkend netwerk.

Sigfox

Sigfox is een Low Power Wide-Area Network (LPWAN) met een hoge capaciteit. Dit netwerk is speciaal ontwikkeld voor het uitlezen van sensoren. Het is zuiniger met energie dan GPRS of 3G alternatieven. Daarom zijn locaties waar batterijvoeding nodig is geschikt. Bijvoorbeeld voor het uitlezen van slimme meters en intelligente sensoren in infrastructurele netwerken. De netwerkprovider van Sigfox in Nederland is het Rotterdamse Aerea.

NB-IoT

NB (Narrowband) -IoT is een van de nieuwste technologieën voor communicatie over lange afstanden tussen apparatuur en internet. NB- IoT heeft een bereik dat vergelijkbaar is met de huidige netwerkdekking (bijvoorbeeld 4G). Het energieverbruik is echter zeer laag. Dat maakt Narrowband IoT zeer geschikt voor het verzenden van kleine hoeveelheden gegevens en eenvoudige commando’s. Veel aanbieders, waaronder Vodafone in Nederland werken aan de invoering van deze technologie. We blijven de ontwikkelingen volgen om u op de hoogte te houden.

Totaaloplossing

De IOT-serie kan verschillende sensorische metingen verzorgen, bijvoorbeeld voor druk, waterhoogte, batterijspanning of temperatuur. Wij zorgen dat de data uit het proces eenvoudig naar de juiste plaats of centrale systeem wordt gestuurd. Hierbij ontzorgen wij u volledig.

Best practice

De Datawatt (Internet of Things) IoT-oplossing is gebruikt in het lekdetectie project van drinkwaterbedrijf Oasen.  Door metingen uit te voeren in het drinkwaterleidingnet wordt meer inzicht in het leidingnet verkregen. De pilot met de nieuwe Datawatt Internet of Things (IoT) oplossing biedt volop mogelijkheden om aan het leidingnet van de toekomst te werken.

IoT-serie

De IoT-oplossing ingebouwd in het waterleidingnet.

De IoT-oplossing werkt realtime. De batterijen kunnen tot 5 à  6x langer mee dan bij bestaande oplossingen. De IoT-serie werkt zeker tien jaar zonder batterijwissel (bij 4x per uur uitlezen en 1x per uur data versturen).  Het is mogelijk de frequentie aan te passen, maar dit is van invloed op het batterijgebruik.

Specificaties IoT-sensor

  • vbat:3-5V (voor beide bordjes)
  • LoRa modem: rn2483, Sigfox modem td1208
  • Verbruik in slaap: 1,5 uA (beide modules)
  • Verbruik bij verzenden: max 43 mA Sigfox, 45 mA LoRa (considerably lower on avg)
  • Stm3210 processor
  • Sht21 humidity/temp sensor included
  • Time synchronisation using leightweight NtP (LoRa) small form factor

Meer informatie?

Vult u onderstaand formulier in voor meer informatie of u kunt tijdens kantooruren contact opnemen met onze contactpersoon Etienne Hilgen.