IoT-connector

Onze IoT-connector is ontwikkeld om alle data uit sensoren op locatie beschikbaar te krijgen voor de bedrijfsvoering. De IoT-connector zorgt dat alle data te gebruiken is en samengevoegd wordt in uw bedrijfsvoeringssysteem of software. Het zorgt voor de data overdracht tussen de IoT-serie loggers of sensoren op locatie en de centrale software van uw organisatie.

Data-integratie

Het volwaardig implementeren van data vanuit de IoT-oplossingen is meer dan het doorsturen van verzamelde big data. Data moet betekenis krijgen en worden opgevolgd met acties, dit kan met monitoring en sturing. Wat heeft u aan data, als deze niet slim wordt gebruikt? Door het toetsen van data met slimme algoritmes, komt alleen die data beschikbaar die van belang is. Op basis van deze data worden automatisch beslissingen (sturing) uitgevoerd die bij de situatie passen.

Webscada

Met Stream wordt de data van de sensoren aangevuld met informatie van derden zoals weersinformatie, energiemarktprijzen en andere bronnen. Binnen Stream zijn standaard veel mogelijkheden zodat eenvoudig een compleet online webscadasysteem in uw bedrijfsvoering kan worden gebruikt voor monitoring en sturing. Wij leveren Stream als een maatpak, volledig gebaseerd op uw wensen.

Integratie centrale systemen

Ook kan de IoT-connector worden geïntegreerd in bestaande centrale systemen zonder dat er een extra portal naast komt. De IoT-connector ondersteunt end-to-end AES-encryptie van alle data pakketten. Tevens zijn we in staat om firmware en configuraties op afstand te updaten. Er zijn koppelingen gerealiseerd met o.a.:

 •  OSIsoft-PI
 • Siemens 104
 • Aquaview (Xylem)
 • FEWS (Actemium)
 • KAFKA
 • MQTT
 • AZURE IoT-hub
 • AWS IoT
 • Aspentech
 • SQL
 • Cuculus

Voor een volledig overzicht van alle systemen of voor de implementatie van een nieuw systeem kunt u terecht bij uw accountmanager.

Best practices

De interface is al in vele projecten ingezet. Zoals bij lekdetectie Oasen,  AMR  2.0 Vitens, Distributie Automatisering bij Coteq, Bewaking en besturing voor Rijkswaterstaat Dienst Noord Nederland, het project grondwatermonitoring bij Emmtec in Emmen,  Het IoT pilotproject bij Waternet. Maar ook Stedin, netwerkbedrijf Liander en Waterschap Noorderzijlvest maken gebruik van de IoT-connector voor data integratie.

Inzet van de IoT-connector bij Vitens AMR 2.0 

Betrouwbaar

Onze IoT-connector onderscheidt zich ten opzichte van andere interfaces op het gebied van modulariteit, de openheid en het plug-in gebruik. Maar ook de betrouwbaarheid van de data, het klantspecifiek verwerken van data en features zoals tijdsynchronisatie, het loggen van fouten en debugs en het verzamelen van verschillende soorten procesdata zijn uniek in de distributieprocessen in de markten water, energie en industrie.

Innovatie

De inzet van innovatieve technologie zorgt voor slimme en duurzame oplossingen in uw bedrijfsproces. Wij helpen uw organisatie hier graag verder mee.

Grafisch overzicht van de inzet van de IoT-connector

Meerdere sensoren, één interface

De IoT-connector verwerkt meetdata van verschillende type sensoren en apparatuur. Bovendien kunnen verschillende communicatienetwerken en providers worden gebruikt. Wij werken systeem en provider onafhankelijk. Alle data wordt via een plug-in systeem gestuurd naar uw centrale systeem of u gebruikt Stream webscada. Dit gebeurt met één interface, zoals bijvoorbeeld het IEC104, SQL, CSV, Osisoft PI, e.v.a. Ook bij storingen en uitval blijkt de kracht van onze oplossing.

Onze filosofie

Onze kennis, expertise en contacten zetten wij in om IoT-ontwikkelingen verder te brengen. Wij kiezen voor de open benadering. Deze benadering past niet alleen bij onze bedrijfsvoering maar ook bij de technisch onafhankelijke koers die de overheid agendeert.

Totaaloplossing

De IoT-connector is onderdeel van onze IoT-totaaloplossing. Deze bestaat uit IoT-hardware of sensoren op locatie, De IoT-connector, projectengineering en consultancy over het gehele project. Aangevuld met onze bekende service en onderhoudsdiensten. Ook hier geldt onze open filosofie. Wij ontsluiten data van alle soorten sensoren en hardware en we geven eerlijk advies.

Verschillende communicatienetwerken

Wij werken netwerk en provider onafhankelijk. Zowel Sigfox, NB-IoT of LTE-m netwerken van verschillende providers worden ingezet voor het versturen van de IoT-data (messages).  Wij werken samen met veel IoT-providers zoals KPN-LoRA, Aerea of Vodafone. Samen met u zorgen wij voor het meest optimale communicatienetwerk voor uw project. Wij helpen graag met kennis, contacten en testmogelijkheden voor een goede selectie.

Daarbij volgen wij alle ontwikkelingen op de voet, zodat wij u optimaal kunnen adviseren.

Betrouwbaar en flexibel

De Datawatt IoT-connector is gebaseerd op onze ervaring met telemetriesystemen waarbij de beschikbaarheid van actuele data van essentieel belang is. Daarnaast past de open benadering, de modulaire opzet en de plug-in toepassing bij onze onderscheidende rol in de markt.

Meer informatie

Vult u onderstaand formulier in voor een vrijblijvende offerte of u kunt tijdens kantooruren contact opnemen met onze contactpersoon Etienne Hilgen.


 • Vraag een vrijblijvende offerte aan

 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

 • Vraag een vrijblijvende offerte aan

 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.