IoT-connector

Eenvoudige data-integratie

De IoT-connector is ontwikkeld om informatie uit uw sensoren beschikbaar te maken. Het probleem hierbij is dat deze informatie “ergens naar toe moet”. Datawatt heeft daarom de IoT- connector ontwikkeld. Deze zorgt dat al uw LoRA/IoT-sensoren, worden geïntegreerd in uw bedrijfssysteem. De IoT-connector is de interface tussen de sensoren en de centrale software van uw organisatie.

Het ontwerp van de IoT-connector is modulair en volledig open, vanaf het eerste signaal op locatie tot aan de host software. Door onze veertig jaar ervaring in M2M-communicatie en data-acquisitie hebben wij veel ervaring in dit vakgebied. Onze kennis, kunde en ervaring met verschillende protocollen en hostsystemen is groot.

Het volwaardig implementeren van een IoT toepassingen vraagt de  juiste kennis van techniek. Veel technieken hiervan staan nog in de kinderschoenen. Innovatieve toepassingen zijn niet zo maar in te richten. Dit vergt kennis van zaken. De inzet van innovatieve technologie zorgt voor slimme en duurzame oplossingen in het bedrijfsproces. Wij helpen u organisatie hier graag verder mee.

Modulair en open

Onze IoT-connector onderscheidt zich ten opzichte van andere interfaces op het gebied van modulaire toepassingen, de open oplossing en het plug-in gebruik. Daarbij biedt de Datawatt IoT-connector een aantal extra services met betrekking tot de communicatie. Het gaat dan om de betrouwbaarheid van de oplossing, het klant specifiek verwerken van de data en extra features zoals tijdsynchronisatie, het loggen van fouten en debugs en het verzamelen van verschillende soorten procesdata.

IoT-connectorMeerdere sensoren, één interface

Uniek aan onze oplossing is dat onze IoT-connector meetdata ontvangt van verschillende type sensoren of apparatuur op locatie. Daarbij kunnen verschillende communicatienetwerken van diverse providers worden gebruikt. Alle data wordt via een plug-in systeem ontsloten en naar het centrale systeem van de organisatie gestuurd. Ook hierin onderscheidt onze IoT-connector zich van alle andere oplossingen omdat alle data in één interface, bijvoorbeeld via IEC104, SQL, CSV, Osisoft PI of welke interface dan ook kan worden verstuurd. De IoT-connector is een bijzondere flexibele en betrouwbare oplossing.

Onze filosofie

De open benadering van deze oplossing past niet alleen bij de Datawatt filosofie maar ook bij de hedendaagse technisch onafhankelijke koers die de overheid agendeert. In het verleden waren wij al een van de eerste bedrijven die gebruik maakte van open protocollen, maar nu gaan we nog een stap verder door ook onze software open te stellen.

Het verschijnsel vendor lock-in doet zich veel voor in ons vakgebied. U herkent het vast; zodra u heeft geïnvesteerd in een systeem is het niet altijd meer mogelijk dit mee te nemen naar een andere leverancier. Dit fenomeen doet zich zowel bij hardware als bij software voor. Datawatt staat voor open, transparante, betrouwbare en flexibele oplossingen. Daarom geven wij, in overleg, de sourcecode mee met de levering.

Onze totaaloplossing

De IoT-connector is onderdeel van onze IoT-totaaloplossing. Deze bestaat uit IoT-hardware op locatie, de zogenaamde sensoren. Ook op locatieniveau geldt onze open filosofie. Wij ontsluiten alle soorten sensoren en hardware dat in het netwerk aanwezig is.

De IoT-connector verzorgt de data-acquisitie vanuit de locatie en zorgt voor het versturen. Daarnaast is het de interface naar de software van de organisatie waarin alle procesinformatie aanwezig is. Via een eenvoudige plug-in en open oplossing wordt alle meetdata vanuit de locaties gestuurd naar uw eigen scada en/of datacollectiesysteem.

Projectvoorbeeld met ontsluiting naar het PI-systeem van Drinkwaterbedrijf Oasen.

IoT-connector

Een IoT-project voorbeeld.

Verschillende communicatienetwerken

Onze IoT-oplossing is netwerk onafhankelijk. Zowel Sigfox, LoRa en NB-IoT, LTE-m netwerken van verschillende providers kunnen wij inzetten voor het versturen van de IoT-data (messages).  Wij beschikken over alle informatie en toepassingen van de verschillende netwerken en helpen u graag over de beste toepassing. Hiervoor werken wij nauw samen met alle IoT-providers zoals KPN-LoRA, Aerea of Vodafone.

Bij een communicatie-interface zoals onze IoT-connector is het belangrijk dat het systeem goed omgaat met situaties die anders zijn, zoals uitval en storingen. In deze situaties wordt het onderscheid gemaakt tussen de verschillende systemen. Juist op deze momenten blijkt de kracht van onze oplossing.

Betrouwbaar en flexibel

De Datawatt IoT-oplossing is gebaseerd op onze ervaring met telemetriesystemen waarbij de beschikbaarheid van actuele data van essentieel belang is. Daarnaast past de open benadering, de modulaire opzet en de plug-in toepassing geheel in de Datawatt traditie. Dit heeft geresulteerd in een bijzonder open, betrouwbare, flexibele en professionele IoT-oplossing.

Meer informatie

Meer informatie of een offerte? Vul dan onderstaand formulier in.

  • Vraag een vrijblijvende offerte aan

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.