Energiemanagement en controle systeem (EMCS)

Nieuwbouw Erasmus MC

Nieuwbouw Erasmus MC

Voor het Erasmus MC in Rotterdam is een Energie Management en Controle Systeem (EMCS) ontwikkeld. Dit systeem bewaakt de energievoorziening en zorgt voor een optimale inzet van de beschikbare noodstroomvermogens in geval van spanningsuitval.

Het project is zo groot dat de levering in verschillende fasen wordt uitgevoerd. In 2018 wordt de complete renovatie en nieuwbouw opgeleverd, dan staat er een medisch centrum dat zich meten kan met de besten ter wereld.

 

Cruciaal

Voor een medisch centrum is de energievoorziening van cruciaal belang, deze moet onder alle omstandigheden feilloos werken. De installatiecombinatie heeft gekozen voor Datawatt vanwege de jarenlange ervaring in de energiedistributie. Ook de betrouwbaarheid en flexibiliteit van de systemen en de ervaren en kundige medewerkers van Datawatt zijn van doorslaggevend belang geweest bij de gunning van het project.

Uitbreidingen

Het systeem is voor de oplevering uitvoerig getest en beproefd. Nadat alle testen succesvol waren afgerond, is begonnen met de uitrol van het systeem in het nieuwe Medisch Centrum. Ook bij de oplevering in Rotterdam hebben uitgebreide SAT afnames plaatsgevonden. De eerste fasen zijn afgerond. De uitbreidingen gaan nog door tot aan 2018.

Op dit moment werkt Datawatt aan de oplevering van het EMCS systeem in het bouwdeel RG. Hiermee is een nieuwe fase van het complete renovatie en nieuwbouw project aangebroken. De komende jaren zal het gehele Erasmus MC uitgerust worden met het unieke EMCS systeem van Datawatt.

Meer informatie over dit project?

Meer informatie over dit project? Neem hiervoor contact op met Alberto Spin