Geschreven door Roy Gerding op 12 december 2016

Nieuwe IoT datalogger leverbaar

De nieuwe Internet of Things (IoT) datalogger is vanaf nu leverbaar. De IoT datalogger is geschikt om locaties zonder netvoeding op grote schaal met het internet te verbinden. Met een zeer laag energieverbruik kan veilig en tegen lage kosten data worden uitgewisseld. De IoT datalogger kan tot 10 jaar zonder batterijwisseling data ontsluiten. Uiteraard beschikt ook deze datalogger, zoals u van ons gewend bent, over een zeer hoge betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid.

Met veertig jaar ervaring in M2M communicatie, is de stap voor ons naar het gebruik van het Internet of things (IoT) communicatienetwerk maar klein. Sigfox, LoRA, NB-IOT zijn allemaal netwerken die gemaakt zijn voor IoT toepassingen. De nieuwe datalogger is ontwikkeld om via deze netwerken te communiceren. Betrouwbare Datawatt technologie gecombineerd met lage communicatiekosten. Wij hebben bewust gekozen voor een connectiviteitsonafhankelijke benadering. Hierdoor kunnen wij u de beste connectiviteitsoptie voor uw toepassing bieden. Met de nieuwe datalogger zijn wij in staat vrijwel alle installaties binnen uw infrastructuur te beheren met het best passende netwerk.

IoT dataloggerInternet of Things

Ook bij IoT communicatie is het belangrijk te blijven focussen op je eigen sterke punten. Datawatt ontwikkelt en levert dataloggers en verstuurt verzamelde data veilig en snel naar centrale systemen. Betrouwbare gateways en interfaces naar diverse centrale systemen en het toepassen van (open) protocollen, zijn zaken waar wij ons dagelijks mee bezig houden. De data wordt niet alleen naar ons eigen webscada systeem Stream gestuurd, maar ook naar bedrijfsvoeringssystemen van netbeheerders in de watermarkt en energiemarkt en industriemarkt. Onze kennis en kunde in dit vakgebied is onbetwist hoog.

Nieuwe mogelijkheden

De logger is geschikt voor toepassingen zoals drukmetingen, waterhoogte- of temperatuur- en flowmetingen in infrastructurele netwerken. Maar nieuwe technieken bieden nieuwe kansen. Heeft u een andere toepassing, waardoor uw bedrijfsvoering door het gebruik van data kan worden geoptimaliseerd? Aarzel dan niet contact met ons op te nemen, wij denken graag met u mee vanuit onze kennis en kunde.

Afspraak

Als u meer wilt weten van de nieuwe IoT datalogger, dan nemen wij graag persoonlijk met u de mogelijkheden door. Twijfelt u nog over de beschikbaarheid en de kosten van het communicatienetwerk? Onze specialisten vertellen u graag over de mogelijkheden en de lage communicatiekosten. Wij komen graag bij u op bezoek. Uiteraard staat de deur in Steenwijk ook altijd open. Neem hiervoor contact met ons op.

Datawatt uw solid partner for flexible solutions.