Geschreven door Henk Berkhof op 27 augustus 2018

Door steeds vaker voorkomende extreme weersituaties met veel natte of juist droge periodes, worden organisaties gedwongen extra maatregelen te nemen om de veiligheid te garanderen. Het komt hierdoor steeds vaker voor dat onze dataloggers ook deze extreme weersituaties moeten trotseren.

Het gevolg is dat onze RTU’s en dataloggers steeds vaker onder water komen te staan. Ook onder moeilijke omstandigheden moet onze hardware betrouwbaar zijn taken uitvoeren. Juist bij extreme weersituaties is het van groot belang dat de beheerders over betrouwbare realtime data beschikken, zodat zij de juiste beslissingen kunnen nemen.

Monitoren kritische processen

Onze opdracht is u de beste oplossing te bieden. Na lang onderzoek en marktverkenning hebben wij een behuizing voor de D26 laten maken waarmee deze volledig waterdicht geleverd kan worden. Deze toepassing is geschikt voor meetnetten in drinkwaternetwerken, oppervlaktewater- en afvalwater- en rioolwaterdistributie.

De D26 in de watervaste behuizing

De unit verzamelt en verstuurt data van de sensoren die de metingen in het water regelen. De behuizing is waterdicht en luchtdicht. De D26 kan volledig onder water staan of bloot worden gesteld aan gevaarlijk riooldampen en toch ongestoord door blijven werken.

De behuizing voldoet aan alle IP68-eisen voor waterdichtheid. De innovatieve behuizing zorgt niet alleen voor een waterdichte oplossing maar ook voor extra robuustheid, belangrijk voor het monitoren van kritische processen.

Maatwerk

Onze oplossingen leveren wij op maat en integreren deze naadloos met de bestaande systemen en apparatuur. Wij zorgen voor het ontsluiten van alle data naar uw centrale systeem. Op deze manier zorgen wij  dat u over de beste totaaloplossing beschikt.

Datawatt heeft een breed scala aan watermanagementoplossingen om uw data snel, overal en uniform beschikbaar te maken. Onze totaaloplossingen bestaan uit eigen ontwikkelde hardware en software aangevuld met onze jarenlange ervaring en standaard modules van derden. Wij zetten onze creativiteit, technische vaardigheden en kennis van uw operationele processen in om gezamenlijk uw waterbeheertaken verder te ontwikkelen en verbeteren. Vanaf nu ook met waterdichte oplossingen.

Meer informatie?

Meer informatie over onze waterdichte totaaloplossingen? Neem contact op met Henk Berkhof.