IoT Geschreven door Presentatie IoT project op waterinfodag op 30 maart 2017

De Waterinfodag wordt vandaag georganiseerd op locatie 1931 in ‘s-Hertogenbosch. Het is een congres waar overheden, bedrijven en kennisorganisaties samenwerken. De focus is om elkaar op de hoogte te stellen over ontwikkelingen in de watersector. Het congres bestaat uit een beurs en een ruimte voor lezingen en workshops. De bezoekers zijn medewerkers van overheden zoals waterschappen, gemeenten, provincies en Rijk. Maar ook innovatieve bedrijven, waterleidingbedrijven en kennisorganisaties gerelateerd aan de watersector. 

Het drinkwaterleidingnet van de toekomst

Drinkwaterbedrijf Oasen, KPN en Datawatt hebben een gezamenlijke stand. Drinkwaterbedrijf Oasen zet in op verbetering en innovatie. O.a. door in cocreatie te werken aan het drinkwaterleidingnet van de toekomst. De pilot die we hier vandaag presenteren met de nieuwe Datawatt IoT oplossing biedt volop mogelijkheden en kansen om het drinkwaterleidingnet van de toekomst uit te werken en te optimaliseren.

IoT

Door metingen in het drinkwaterleidingnet uit te voeren kan realtime en op afstand data over druk, flow en temperatuur worden verzameld. Om de informatie te versturen is de sensor aangesloten op een datalogger, die de communicatie met de centrale PI software van het drinkwaterbedrijf verzorgd. Met deze oplossing worden vroegtijdig lekkages opgespoord. Vaak nog voordat de klant er hinder van ondervindt. 

Internet of things (IoT) oplossingen

Dit pilotproject met de nieuwe Datawatt Internet of Things (IoT) oplossing levert snel en goedkoop data aan het centrale systeem. De oplossing is onzichtbaar ingebouwd in het drinkwaterleidingnetwerk. Deze pilot biedt veel mogelijkheden om de verschillende aspecten van IoT-oplossingen te testen en te finetunen. Een mooi voorbeeld dat ontwikkeling en innovatie leidt naar het leidingnet van de toekomst. 

Datawatt IoT- oplossing op Digital Dutch

Meer informatie

Meer informatie over dit project? Neem hiervoor contact op met Presentatie IoT project op waterinfodag.

  • Presentatie IoT project op waterinfodag