Geschreven door Roy Gerding op 16 april 2018

Waarom nu vervangen?

Datawatt heeft de afgelopen jaren al veel RTU’s en dataloggers ontwikkeld en op de markt gebracht. Door nieuwe technieken en ontwikkelingen met betrekking tot veiligheid, communicatie en nieuwe toepassingen is de leverzekerheid van een aantal componenten niet meer gegarandeerd.

Hierdoor is het voor ons niet meer mogelijk alle productseries te blijven leveren en/of te ondersteunen. Ook heeft dit geleid naar de ontwikkeling van de opvolger van de D05-serie, namelijk de nieuwe DSG-oplossing.

Vervanging RTU's

De Datawatt D05 in bedrijf

Beleid

Ons beleid bij uitfaseren is altijd onveranderd gebleven, namelijk betrouwbaar en flexibel. Zodra onderdelen of componenten van een productlijn allocate of obsolete worden, plaatsen wij deze serie op onze uitfaseringslijst. Daarna garanderen wij, conform ons beleid en contractuele verplichtingen, service en onderhoud tot minimaal tot 10 jaar na aankoop.

Als wij na deze periode nog over onderdelen beschikken, dan zijn wij altijd bereid, ook na deze periode, reparaties uit te voeren. Dat wij deze belofte waarmaken is ruimschoots uit de praktijk gebleken. Voor de volledigheid geven wij onderstaand het overzicht van de series die de afgelopen jaren op de uitfaseringslijst zijn geplaatst:

Lijst uitgefaseerde producten

  • D01 CPGX (2000) en de D01-CPHX (2018),
  • alle D01-modulekaarten (2014),
  • de series D11 (2008), D15 (2010), D23(2005), D24 (2010) en D70 (2005),
  • de gehele Vonkdata OS-serie (2008).

Vervanging

Niet alleen blijkt uit ons CRM-systeem maar ook uit gesprekken met onze klanten, dat er nog heel veel Datawatt RTU’s uit de bovenstaande lijst operationeel in het veld staan. Uiteraard zijn wij er trots op dat er nog zo veel van onze systemen zonder problemen hun werk blijven doen en nog steeds actief data leveren en belangrijke processen bewaken en besturen.

Toch raden wij nu onze klanten aan om na te denken over vervanging. Niet alleen vanuit bedrijfseconomisch belang maar ook vanwege technische en maatschappelijke redenen. Als reserve-onderdelen van deze producten niet meer verkrijgbaar zijn en reparatie daardoor niet meer mogelijk is, dan betekent dit voor uw organisatie dat het risico op niet oplosbare storingen aanzienlijk wordt vergroot.

Nieuwe oplossingen

Ook zijn er ondertussen betere en veiligere oplossingen op de markt. Deze zijn gebaseerd op modernere technieken, verbeterde software, hoogwaardige componenten, vernieuwde security, nieuwe communicatiemethoden en een betere leverzekerheid.

Onze nieuwe oplossingen vervangen naadloos uw oude RTU’s of dataloggers en tegelijkertijd kunnen nieuwe mogelijkheden voor data-acquisitie en moderne communicatie worden toegevoegd. Heeft u al eens nagedacht over renovatie of retrofit? Een innovatieve en maatschappelijke oplossing voor uw smart grids.

Vervanging RTU's

Data security wordt steeds belangrijker

Nieuwe mogelijkheden

Het Internet of Things (IoT) communicatie of het gebruik van glasvezel of 4G netwerken zogen ook voor nieuwe innovaties in bewakings- en besturingstaken. Er zijn ondertussen vele nieuwe kansen en mogelijkheden.

Kortom er zijn genoeg redenen om over te gaan tot vervanging, retrofit of renovatie van uw oude stations. Onze nieuwe oplossingen bieden minimaal dezelfde lange levensduur en betrouwbaarheid, zoals u van ons bent gewend. Het is niet voor niks dat er nog zoveel “oude” Datawatt RTU’s in het veld staan, soms zelfs al langer dan 20 jaar.

Datawatt Smart Grid RTU

In het tweede kwartaal van 2018 wordt de nieuwe, door ons ontwikkelde marktconforme DSG-serie geïntroduceerd. Deze nieuwe krachtige RTU is toekomstbestendig en voldoet aan alle moderne technische en security eisen. De DSG is gebaseerd op Linux, deze staat bekend als stabiel, betrouwbaar en veilig. Precies wat een moderne netbeheerder nodig heeft om van zijn netwerk een smart grid te maken.

 Afspraak?

Graag nemen wij persoonlijk de mogelijkheden voor uw vervangingsbeleid met u door. Onze accountmanager komt graag bij u langs. Vul het onderstaande formulier in of bel vrijblijvend met 088-0032900 voor een afspraak.